Felvételi

Ha felvételire készülsz és szükséged van egy magántanárra, akkor fordulj hozzám bizalommal. Személyesen Gödöllőn, online az ország bármely pontjáról tudok órát tartani Neked. Egy magyaróra nálam 60 perces, amelynek ára 4.500 Ft.

Ha inkább feladatsorokra lenne szükséged, vagy csak egy-egy téma magyarázatára, akkor válogass a próbafelvételi feladatsorok vagy a tananyagok között. Írd meg e-mailben melyikre van szükséged, az adott anyag árának átutalást követően küldöm a kért anyagot, valamint a megoldókulcsot.

  • Minta feladatlap:

A felvételire készülés az ötödikes, hatodikos és hetedikes nyelvtan tananyag és egy adag irodalmi fogalom alapos átismétlésére és gyakorlására épül. Fontos, hogy ennek a három évnek az anyaga egyszerre legyen a felvételire készülő diák fejében.

A szövegértési feladat megoldásához megfelelő olvasástechnikára, kitartásra és ‘meg akarom oldani’ hozzáállásra van szükség. Nem szabad elveszni egy A/4-es szövegben, hiszen minden válasz ott van a sorok között, csak hatékonyan kell keresni. Kétszer-háromszor is el kell olvasni a szöveget ahhoz, hogy az értékes pontokat ne hagyjuk veszni.

A szövegalkotási feladatot – ismertebb nevén fogalmazást – pedig sok-sok lehetséges téma körbejárásával, szókincsfejlesztő feladatokkal és a séma, valamint a fogalmazástípusok jellemzőinek gyakorlásával készítjük elő.